Program studiów
Wybrane zajęcia kierunkowe:
- 
	Podstawy żywienia człowieka 
- 
	Edukacja żywieniowa 
- 
	Żywienie człowieka zdrowego i chorego 
- 
	Alergie i nietolerancje pokarmowe 
- 
	Diety niekonwencjonalne 
- 
	Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności 
- 
	Technologia żywności i potraw 
- 
	Fizjologia człowieka 
- 
	Anatomia człowieka 
- 
	Podstawy chemii 
- 
	Chemia żywności 
- 
	Biochemia ogólna i żywności 
- 
	Podstawy genetyki człowieka 
- 
	Mikrobiologia ogólna i żywności 
- 
	Parazytologia 
- 
	Psychologia ogólna 
- 
	Umiejętności akademickie 
- 
	Pierwsza pomoc przedmedyczna 
- 
	Warsztaty komunikacji interpersonalnej 
- 
	Szkolenie wstępne z zakresu BHP 
- 
	Edukacja zdrowotna w promocji zdrowia 
- 
	Podstawy dietetyki ogólnej 
- 
	Dietetyka pediatryczna 
- 
	Kliniczny zarys chorób 
- 
	Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa 
- 
	Społeczno-kulturowe konteksty odżywiania 
- 
	Dietetyka geriatryczna 
- 
	Prawo i polityka społeczna w ochronie zdrowia 
- 
	Analiza i ocena jakości żywności 
- 
	Ogólna technologia żywności i projektowanie produktów spożywczych 
- 
	Towaroznawstwo 
- 
	Bioetyka i etyka zawodu dietetyka 
- 
	Organizacja pracy dietetyka 
- 
	Psychologia kliniczna 
- 
	Psychologia osobowości i motywacji 
- 
	Psychologia zdrowia 
 
 Jesteś w dobrym miejscu! Zmieniliśmy nazwę na Uniwersytet Dolnośląski DSW!
                  Jesteś w dobrym miejscu! Zmieniliśmy nazwę na Uniwersytet Dolnośląski DSW!  
            