Tego się nauczysz:

  • Zdobędziesz wiedzę z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego, żywienia klinicznego.
  • Nauczysz się, jak dostosować dietę i suplementację w chorobie, aby zatrzymać jej rozwój i pomóc wrócić pacjentom do pełnego zdrowia i dobrego samopoczucia.
  • Zdobędziesz wiedzę z zakresu fizjologii przewodu pokarmowego oraz kontroli pobierania pokarmów, żywienia w różnych grupach populacyjnych i stanach fizjologicznych (żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży, kobiet ciężarnych i karmiących, osób starszych), leczenia żywieniowego w chorobach metabolicznych (cukrzyca, otyłość, dyslipidemie), układu pokarmowego (choroby górnego odcinka przewodu pokarmowego, marskość wątroby, przewlekłe i ostre zapalenie trzustki, nieswoiste choroby zapalne jelit, SIBOS), nerek, chorobach nowotworowych, chorobach układu krążenia, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, schorzeniach dermatologicznych oraz wybranych chorobach wieku dziecięcego (mukowiscydoza, fenyloketonuria).

Wykładowcy

mgr inż. Joanna Mulik- Buczma

Menedżer kierunku Dietetyka i promocja zdrowia 

Technolog Żywności i Żywienia Człowieka, Psychodietetyk, Pedagog, Certyfikowany Trener personalny,Prowadzi Gabinet dietetyczny ze wsparciem psychologicznym Dobry Nawyk. 
Absolwentka studiów I i II stopnia na Uniwersytecie Przyrodniczym we...

Poznaj innych wykładowców

Partnerzy kierunku

Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.
Hand icon

Zainteresowała Cię specjalność?
Zrób kolejny krok i zacznij studia na Uniwersytecie Dolnośląskim DSW we Wrocławiu.

Zapisz się online
Pobierz stronę do PDF